Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Volkswagen elektrikli araç üretimini hızlandırıyor

Almanya’nın otomobil devi Volkswagen, gelecek 10 yıl içinde 70 farklı modelde olmak üzere 22 milyon elektrikli aracı piyasaya sürmeyi hedeflediğini duyurdu.

Volkswagen, 2028 yılına kadar 22 milyon elektrikli otomobil üretecek. Şirketin genel müdürü Herbert Diess, salı günü Almanya’nın Wolfsburg kent merkezindeki basın toplantısında “Gelecek yıllarda üretim ve değer zincirindeki diğer aşamaları, karbondioksit nötrlüğüne uygun hale getireceğiz. Volkswagen, önümüzdeki yıllarda milyonlarca insan için daha güvenli, daha temiz ve tamamen entegre bir kişisel taşımacılık ve mobilite hizmeti sağlamayı hedefliyor” açıklamasında bulundu.

Diess, şirketin 2050 yılına kadar fabrikalarını yenilenebilir enerjiye dönüştürerek karbon salımını sıfıra indirmeye çaba göstereceğini ve tedarikçilerini de aynı şeyi yapmaya teşvik edeceğini belirtti.

Ford-Volkswagen işbirliği

Volkswagen, bünyesinde bulundurduğu Audi, Porsche, Skoda ve Seat markaları ile birlikte 2018 yılında 10,8 milyon araç satarak rekor kırmıştı. Bunların yalnızca 40 binini elektrikli, 60 binini ise hibrit otomobiller oluşturuyor.

Elektrikli araç piyasasına girerken şirketin yüksek maliyetler için alacağı birtakım önlemler de açıklandı. Üreticiler arasında işbirliği anlaşmaları kapsamında Volkswagen ile Ford arasında ocak ayından itibaren, elektrikli ve hibrit otomobiller için çalışmalar başlatılmıştı.

Çalışanlara kötü haber

Herbert Diess yaptığı açıklamada elektrikli araçların üretiminde daha az istihdam gerektiğini de belirtti: “Rutin görevlerin otomasyon sistemine geçmesiyle şirketimizde 2023 yılına kadar 5 bin ile 7 bin arasında çalışanın işi sonlanacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.