Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara Yenimahalle mitinginden izlenimler

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışından sonra Ankara Yenimahalle’de miting gerçekleştirdi. Erdoğan’ın hedefinde yine muhalefet vardı. Muhalefete seslenen Erdoğan “Bölücü örgütün siyasi uzantılarını da kollarının altına aldılar” dedi.

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Yenimahalle Belediyesi Başkan Adayı Veysel Tiryaki ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’ın da katıldığı miting Demetevler’de gerçekleştirildi.

Yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen yerlerden biri olan Yenimahalle, iki dönemdir CHP’li Fethi Yaşar tarafından yönetiliyor. Yenimahalle’de 2018 genel seçimlerinde AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı %46.5 oy alırken CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifak’ı ise %46.4 oranında oy almıştı. Fethi Yaşar tekrar partisinden belediye başkan adayı olurken karşısında ise Cumhur İttifakı’nın Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki var.

Miting alanında polis çok sıkı güvenlik önlemi alırken, alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Özhaseki ve Veysel Tiryaki afişleriyle donatıldı. Alanda MHP bayrakları ve Cumhur İttifakı afişleri de yer aldı. Harem-selamlık uygulaması burada da yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından önce söz alan Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki seçimi kazanacaklarından emin olduğunu belirtip “Kimsenin tahmin etmediği bir oy alacağız” dedi. Mehmet Özhaseki de 25 yıldır belediyecilik yaptığını hatırlatıp sözlerini şöyle sürdürdü: “Yavaş yavaş, diyorlar; yavaşlık evde olur biz hizmetlerimizi yaparken uçak gibi hızlı olacağız.” Özhaseki’nin Mansur Yavaş hakkındaki çek senet iddialarıyla ilgili bir yorum yapmaması da dikkat çekiciydi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın belediyecilik dönemini hatırlatıp “Beypazarı’nda ne yaptıysa Devlet Bahçeli sayesinde yapmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanında önemli açıklamalarda bulundu. Yenimahalle’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin konuşmalarının bulunduğu videoyu vatandaşlara izleten Erdoğan muhalefete burada da “dörtlü çete” olarak seslendi. Konuşmasının uzun bir bölümünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayıran Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’ı hedef alarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bay Kemal de gitti, büyükşehirde tam kendisi gibi birini buldu. Buldu mu? 9 yılda 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı, Ankara Büyükşehir’e kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı. Daha önce iki defa sandıkta milletten ret yemiş, iki kez yenilmiş, hatta geçmişte belediye başkanlığı yaptığı ilçede bile yüzde 10’u zor almış bir şahsı tekrar Ankaralının karşısına çıkardılar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mansur Yavaş’la ilgili çek senet iddialarına dair bir yorum yapmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler