Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanayi üretimi 2019’a düşüşle başladı: Eksi yüzde 7,3

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi Üretim Endeksi Ocak 2019 verilerini açıkladı. Buna göre, sanayi üretimi 2018 yılının Ocak ayına göre yüzde 7,3 oranında azaldı. Sanayi üretimi Aralık 2018’e göre ise yüzde 1 oranında arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılının Ocak ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre üretimin, imalat sanayiinde yüzde 7,5, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektöründe ise yüzde 1,7 oranında azaldığı görülüyor.

Sanayi üretimi Aralık 2018’de de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 oranında daralmış, imalat sanayiindeki gerileme ise yüzde 10,8 olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.