Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikalı sihirbaz David Blaine’e cinsel saldırı soruşturması

New York Şehri Polis Teşkilatı (NYPD), Amerikalı sihirbaz David Blaine hakkındaki geçen pazartesi yetkililer tarafından onaylanan cinsel saldırı iddialarını araştırıyor.

NYPD’den dedektif şefi Dermont Shea, dün yaptığı açıklamada Blaine’in “aktif” bir soruşturma altında olduğunu doğruladı fakat gazetecilere bu konuyla ilgili daha fazla bilgi vermedi. Shea, sihirbaz aleyhinde cinsel saldırı raporlarının hazırlanmasından sonra Blaine’in soruşturma aşamasında olduğunu belirtti.

Shea, Daily Beast haber sitesi tarafından yayınlanan bir habere yanıt verdi. NYPD, Blaine’i cinsel tacizle suçlayan iki kadının ifadesini aldı. Adını vermeyen kaynaklara dayanarak hazırlanan raporda, iddia edilen mağdurlardan birinin 1998 yılında Blaine tarafından Manhattan’da bir dairede cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi. NYPD’nin soruşturmaya nasıl devam edeceği ise belli değil.

“Cinsel saldırı ve tecavüz davalarını son derece ciddiye alıyoruz”

Pazartesi günkü New York Şehri davasıyla ilgili ayrı bir açıklamada NYPD, cinsel saldırı ve tecavüz davalarını son derece ciddiye aldıklarını ve “mağdur olan herkesin kapsamlı bir soruşturma yürütülmesi için bir rapor sunmaya çağrıldığını” belirtti.

45 yaşındaki Blaine, 1999’da New York’ta yedi gün boyunca yemek veya su olmadan yer altında gömülme gibi ilginç gösterileriyle tanınıyor. Blain’in internet sitesine göre ünlü sihirbaz, haziran ayında bir gösteri turnesine çıkacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.