Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sırrı Sakık: “İstanbul’da halkın iradesinin belediyeye yansımasını istiyorsanız Muş’taki haksızlıklara gözünüzü kapatamazsınız”

Muş’ta resmi olmayan seçim sonuçlarına göre oyların yüzde 34,76’sını AKP adayı Feyat Asya kazanırken HDP adayı Sırrı Sakık yüzde 33,59 oyla ikinci sırada yer aldı.

Sandıklarda usulsüzlük tespit ettiklerini ve beş ayrı itirazda bulunduklarını belirten Sakık, bu itirazların reddedildiğini duyurmuştu.

AKP adayı Feyat Asya ile arasındaki oy farkı 538 olan Sakık, bugün İl Seçim Kurulu’na, içinde seçimlerin yenilenmesi talebinin de bulunduğu bir başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

1 Nisan’dan itibaren 15 gün boyunca gösteri ve yürüyüş yasağı getirilen Muş’taki son durumu HDP Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık’la konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.