Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe’den 4 Nisan protestosu

Fenerbahçe Spor Kulübü, futbol takımı kafilesinin Çaykur Rizespor maçından dönerken 4 Nisan 2015’te Trabzon Sürmene’de uğradığı silahlı saldırının faillerinin dört yıldır açığa çıkarılmamasını, sosyal medya hesaplarını, internet sayfası ve televizyon kanalını karartarak protesto etti.

Süper Lig’in 2014-2015 sezonunun 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe, mücadeleyi 5-1 kazanmıştı. Maçın ardından kafile, Trabzon Havalimanı’na gitmek için otobüs ile Rize’den Trabzon’a hareket etmişti. Futbolcu ve yöneticileri taşıyan otobüs, Sürmene ilçesi girişinde silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran, takımın doktoru tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, saldırının faillerinin bulunmaması nedeniyle, kulüp televizyonu, internet sayfası ve sosyal medya hesaplarını geçici süreyle protesto amaçlı dondurdu. Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda bulunan Alex de Souza heykelinin de üstü siyah bir bezle örtüldü.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.