Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Honda, Türkiye’de otomobil üretimine son veriyor

Japon otomobil firması Honda, 2021 yılında mevcut Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanmasını takiben Türkiye’deki otomobil üretim operasyonunu sonlandıracağını duyurdu. Honda, 1997’den beri Kocaeli fabrikasında Türkiye’de üretim yapıyor. Firmanın 1100 çalışanı bulunuyor.

Şubat ayında Civic modelinin üretiminin sonlandıracağını açıklayan Honda, fabrikanın akıbetinin ne olacağını o dönem açıklamamıştı. Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor” dedi.

Fabrikanın kapanacak olması sebebiyle çalışanlar için çözüm arayışında olduklarını söyleyen Tsumura, “Bu küresel kararı mümkün olan en makul şekilde uygulamak adına, beceri geliştirme eğitimleri ve yeniden istihdam yardımı da dâhil olmak üzere, karardan etkilenen çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.