Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyaz Saray: Amerikalı rehine Austin Tice’ın serbest bırakılmasını sağlarsa, Şam yönetimi ile diyaloğa girebiliriz

Washington, ABD vatandaşı gazeteci Austin Tice’ın serbest bırakılması karşılığında Suriye rejimi ile diyaloğa girebileceklerini duyurdu. The National’a özel mülakat veren ABD Başkanı Donald Trump’ın rehinelerden sorumlu özel temsilcisi Robert O’Brien, 2012 yılında Suriye’de kaçırılan Tice’ın hayatta ve hâlâ Suriye’de olduğundan emin olduklarını söyledi. Brian doğrudan Şam yönetimine de seslenerek, “Suriye hükümetini Austin ve Suriye’deki diğer Amerikalıları bulmamıza yardım etmek için ellerinden geleni yapmaya çağırıyorum” dedi.

ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Pence, geçen mart Yemen’den kurtarılan Amerikalı Danny Burch’u, Rehine İşlerinden Sorumlu Özel Temsilci O’Brien ile birlikte Beyaz Saray’da ağırlamıştı.

Özel Temsilci O’Brien, Austin Tice’ın hangi örgüt, kişi ya da kişiler tarafından rehin alındığına ilişkin bilgi paylaşmadı. Amerikalı yetkili Suriye yönetimi Tice’ın serbest bırakılmasını sağlarsa, Başkan Donald Trump yönetimi ile ilişki kurulması yönünde adım atmış olacağını belirtti. Kuzey Kore örneğini veren O’Brien, Pyongyang’ın dört Amerikalıyı ön koşulsuz bırakmasının ardından liderler düzeyinde görüşmeler yapıldığını hatırlattı, “Suriye gibi devletlerin yeniden uluslararası topluluğa katılmasının ve ABD ile daha iyi bir atmosfer sağlamasının yollarından biri, rehinelerin evlerine dönmelerine yardım etmektir” dedi.

ABD yönetimi daha önce Austin Tice’ı kurtarmak için Rusya’dan da yardım istemiş, geçen yıl ise gazetecinin yerini bildirene 1 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.