Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Koreli grup BLACKPINK, Youtube rekoru kırdı: 24 saat içerisinde 56 milyon, iki günde 100 milyon görüntülendi

Güney Koreli müzik grubu BLACKPINK’in “Kiss The Love” adlı parçası, video platformu YouTube’da iki gün içerisinde 100 milyon izlemeye en kısa sürede ulaşarak rekor kırdı.

Dört kadından oluşan grup, 2016 yılında kuruldu. Grup, 8 Ağustos 2016’da “Boombayah” ve “Whistle” isimli iki single içeren “Square One” isimli albüm ile çıkış yaptı. Bu albümle de Amerikan müzik listelerinde en hızlı yükselen kadın K-Pop grubu oldu.

Altı günde bir milyon görüntülenme

YouTube kanalını Haziran 2016’da açan BLACKPINK, 22 milyon aboneye sahip. Rekor kıran video, 10 Nisan itibariyle 147 milyon görüntülenmeye ulaştı. Hayranları K-Pop grubunun rekor kırdığı için “gururlu olduklarını” yorumlarıyla belirtirken, klip toplam bir milyon yorum aldı. Klip YouTube’da dönmeden önce kanalda beş tane teaser yayınlandı. YouTube Music resmi hesabı, 24 saat içerisinde 56 milyon kez görüntülendiği için grubu Twitter’dan tebrik etti. 

https://twitter.com/youtubemusic/status/1115315084547493888

Bir önceki rekor, Gentlemen adlı parçasıyla Güney Koreli şarkıcı PSY’e aitti. Şarkı, üç günde 100 milyon kez izlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.