Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Perakendede satış hacmi yüzde 4,9 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Perakende Satış Endeksleri Şubat 2019 verilerini yayınladı. Buna göre perakende satış hacmi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 oranında azaldı.

Aynı ayda, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 8,2, otomotiv yakıtı satışları da yüzde 1,7 oranında daraldı.

Veriler aylık olarak incelendiğinde ise perakende satış hacminin şubatta, ocak ayına göre bir miktar kıpırdayarak yüzde 0,8 oranında arttığını gösteriyor.

Perakendede cirolara baktığımızda ise Şubat 2019’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 oranında bir artış görüyoruz. Cirodaki artış, aynı zamanda fiyatlardaki artışa da işaret ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.