Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK: Şubat 2019’da sanayi üretimi yüzde 5,1 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat 2019 Sanayi Üretim Endeksi rakamlarını açıkladı. Buna göre endeks geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 geriledi.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,5 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,4 arttı.

Grafik: TÜİK

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,8 arttı.

Grafik: TÜİK

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.