Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Utku’nun izlenimleri: İmamoğlu’ndan sert söz söylemeden kuvvetli mesajlar

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra devir teslim için Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Kapının hemen önünde toplanan kalabalığa seslenen yeni Belediye Başkanı, “Artık bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok!” diyerek geçmiş yönetimi eleştirdi.

İmamoğlu otobüsün üzerinde. Saraçhane’deki İBB binasının önü çok kalabalık. Kalabalığın coşkusu da büyük. Ellerinde bayraklar, İmamoğlu’nu dinliyorlar. Arada sırada Saraçhane Parkı’ndan havai fişekler atılıyor.

CHP’nin tüm başkanları İmamoğlu’nun yanında neredeyse, 31 Mart seçimlerinde İstanbul’un ilçelerinde kazanan bütün CHP’li belediye başkanları, çok sayıda milletvekili var. İstanbul Metrosu da belki de en yoğun günlerinden birisini yaşıyor. Genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk binlerce kişi İmamoğlu’nun zafer konuşmasına tanıklık etmek üzere hâlâ Saraçhane’ye geliyor. İmamoğlu “Bu şenlik sürecek” diyor.

Sloganlar, bayraklar ve coşku

Hararetli konuşuyor İstanbul’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı. Kalabalık sık sık onun cümlelerini sloganlar ile bölüyor. Alan dar gelince konuşmayı daha net duymak ve İmamoğlu’nu iyi görmek isteyenler bulabildiği her yükseltinin üzerine çıkmaya çalışıyor. Buna Şehzadebaşı Camii’nin dış duvarları da dahil.

Yumuşak tonda kuvvetli mesajlar

Polis çevrede güvenlik önlemleri alıyor. Çevik Kuvvet hemen belediyenin karşısındaki parkın içinde bekliyor. Ama bu tedbirlerin yanında, Vezneciler ve Fatih yönüne doğru iki de TOMA hazır. Kürsüde konuşan İmamoğlu, “Haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik, hoş geldin İstanbul!” diyor. Alkışlar artıyor. “Artık bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok!” diyerek, açık bir mesaj veriyor, devam ediyor: “Kızgınlıklarınızı, ayrılıklarınızı bir tarafa koyun; artık pozitif bakışa, bu şehrin insanlarını kucaklayan bir anlayışa sahip olalım.”

İttifakın iki liderine de teşekkür

İmamoğlu hem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na hem de İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e teşekkür ediyor. Kalabalık coşkuyla bir kez daha hareketleniyor ve o meşhur slogan duyuluyor: Hak, hukuk, adalet.

Belediye binasının üzerinde güneş yavaş yavaş batarken İmamoğlu, heyecanla “Belediye başkanlığı yaparken öyle çalışacağım ki beni daha çok seveceksiniz” diyor, onu dinlemeye gelen İstanbullulardan aynı hararet ile karşılık buluyor. Zaman zaman meşaleler de yakılıyor. Civardan korna çalan araçların sesleri de duyuluyor. Böyle günlerde hiç eksik olmayan davulcular çalmaya devam ediyor.

Bu şehrin çocukları

O sırada İmamoğlu soruyor, “Eksiğim olabilir. Ayağım takılıp düşebilirim. Beni 16 milyon insan olarak ayağa kaldırmaya var mısınız?” Yanıt olumlu. Cümlelerini özenle seçiyor, belli ki hep olumlu sözler söylemek istiyor, sözgelimi, “Çocuklarımın huzurunda söz veriyorum, bu şehrin çocukları benim çocuklarım” diye ifade ediyor kendisini. O sırada ellerinde kocaman bir Beşiktaş bayrağı taşıyan grup “Güzel günler göreceğiz” şarkısını söylüyor.

Saraçhane’de 25 yıldır ilk kez bir CHP’li

İmamoğlu konuşmasını bitirip otobüsten iniyor. Fakat kalabalığın oradan ayrılmaya pek niyeti yok gibi. Hem Vezneciler hem Unkapanı hem de Fatih yönüne doğru yürümeye başlıyor alandan ayrılanlar.

Son 25 yıldır hep siyasal İslam’ın temsilcisi olan belediye başkanları için yanan belediye binasının ışıkları, onca yılın ardından ilk kez bir sosyal demokrat belediye başkanı ve ekibi için yanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.