Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığı, İBB’nin sosyal medya hesaplarının takipçi sayısını da artırdı

31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, seçimden 17 gün sonra mazbatasını aldı. İmamoğlu, seçimden mazbataya kadar geçen süre içinde sosyal medya gündemine oturdu ve 19 gün boyunca Twitter’ın trending topics kısmında birinci sırada konuşulan konu oldu. İmamoğlu’nun belediye başkanı seçilmesinden sonra İBB’nin sosyal medyadaki takipçilerinin artışını inceledik.

352 bin takipçiden, 455 bin takipçiye

İBB, Twitter’a Ocak 2011 tarihinde katıldı. Yerel seçimlerden bir gün sonra, 1 Nisan’da 352 bin olan takipçi sayısı, 19 Nisan itibariyle 455 bine ulaştı. Takipçi artış grafiği, 31 Mart ve 19 Nisan arasından hiç takipçi kaybetmeden artıyor. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alması İBB’nin Twitter adresinde takipçi artışı üzerinde etki yarattı. İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı gün (17 Nisan) 367 bin takipçisi olan hesap, bir gün içerisinde 57 bin takipçi kazandı. Hesabın günlük takipçi artış oranı ise yüzde 7.

İBB’nin Twitter hesabından son 19 gün içerisinden 22 tweet atıldı. En fazla etkileşim alan tweet ise, İmamoğlu’nun, Mevlüt Uysal’dan görevi devraldığına dair paylaşılan gönderi oldu. Bu tweete, 5251 retweet, 43,263 beğeni ve 1648 yorum geldi. 

İBB Instagram: Takipçi sayısına göre etkileşim düşük 

İBB’nin Instagram hesabı, Twitter’a oranla daha az takipçiye sahip. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan’da 67 bin 206 olan takipçi sayısını, 19 Nisan’da 76 bin 883’e çıkardı. 

İBB’nin hesabından 1 Nisan’dan bugüne 19 gönderi paylaşıldı. Bu süre içerisinde en fazla etkileşim alan gönderi, yine Uysal ve İmamoğlu’nun fotoğrafı oldu. Gönderi, 7000 beğeni, 1650 yorum aldı. Son iki gönderisi İmamoğlu olan hesabın, üç saat önce “Berat Kandili” gönderisi ise 3969 beğeni aldı. 

İBB, Facebook’ta son 19 gün içerisinde 700 takipçi artırdı. İBB’nin Facebook’ta en fazla takipçi kazandığı gün 18 Nisan. Toplamda 7000 artan takipçi sayısının yarısından fazlasını 18 Nisan’dan 19 Nisan’a geçerken elde etti. Sayfanın en popüler içeriği, diğer sosyal medyalardaki gönderilerle aynı. İmamoğlu’nun görevi devraldığına dair paylaşılan içerik ayrıca sayfada öne çıkarılmış görsel olarak belirlendi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.