Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere ve Galler’de futbolcular ırkçılığa karşı “Yeter” dedi

İngiltere ve Galler’deki profesyonel futbolcular, sosyal medya şirketlerinin ve futbol otoritelerinin ırkçılıkla mücadelesini yetersiz buldukları gerekçesiyle bugün 24 saatlik sosyal medya boykotu gerçekleştirmeye karar verdi. Profesyonel Futbolcular Derneği’nin (PFA) düzelediği eylem bu sabah yerel saatle 09.00’da başladı. Eyleme katılan futbolcular 24 saat boyunca sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunmayacak. Boykot kararı ulusal ve uluslararası maçlarda yaşanan ırkçı olayların ardından alındı.

Tottenham Hotspur ve İngiltere Milli Takımı oyuncusu Danny Rose da geçen ay EURO 2020 elemelerinde Karadağ’a karşı oynadıkları maçta ırkçı hakarete maruz kalmıştı. Rose olayın ardından “Gelecekte başka futbolcuların da aynı şeylere yaşamasını istemiyorum” demişti.
Boykot hakkında konuşan Rose, “Kolektif olarak futbol otoritelerinin ve sosyal medya şirketlerinin bu iğrenç hakaretlere karşı oyuncuları yeterince korumamasını kabul etmiyoruz” dedi.

Boykotu örgütleyen PFA, futbolcuların cuma günü saat 09.00’dan cumartesi günü saat 09.00’a kadar herhangi bir paylaşımda bulunmaması, boykot öncesinde de sosyal medya hesaplarından #Enough (#Yeter) etiketiyle paylaşım yapmaları çağrısında bulundu.

https://www.instagram.com/p/BwbhKumjbjq/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=xqrjy8g13xlf

Chris Smalling, Jesse Lingard, Marcus Rashford, Ashley Young, Danny Rose, Aaron Ramsey ve daha bir çok isim #ENOUGH etiketiyle bu mesajı paylaştı.

Twitter ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla şikayetin ardından ilk 24 saatte kapatılan hesapların oranının üç katına çıktığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.