Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kenan Başaran,”Metin Kurt: Devrim Atağında Yalnız Bir Futbolcu” kitabını anlattı – “Kazanmak için değil, doğru bildikleri için mücadele etti”

Gazeteci, yazar Kenan Başaran’ın, Türk futbolunun önemli isimlerinden Metin Kurt’un hayat hikayesini ve mücadelesini anlattığı “Metin Kurt: Devrim Atağında Yalnız Bir Futbolcu” isimli yeni kitabı raflarda yerini aldı. Başaran, 2012 yılında aramızdan ayrılan Metin Kurt için, “Onun düşünceleri ölmedi” dedi.

Kenan Başaran ile üçüncü kitabı “Metin Kurt: Devrim Atağında Yalnız Bir Futbolcu”yu konuştuk. Başaran’a kitabı yazma sebebini sorduğumuzda, Metin Kurt’un spor tarihinin önemli bir figürü olmasının dışında, insan hakları ve sosyal eşitlik için mücadele eden bir halk insanı olduğunu söyledi. Başaran, “Metin Kurt’u diğer sporculardan ayıran en büyük fark, kariyerinin zirvesindeyken bile birçok sporcunun yaptığı gibi kendi konforunu düşünmemesiydi. Kadın futbolunu düşündü, alt liglerdeki futbolcuları düşündü, amatör branşları düşündü, hakkını alamayan emekçi halkı düşündü. Spor dünyasında eşine az rastlanır, çok özel bir karakterdi” dedi.

Metin Kurt: Devrim Atağında Yalnız Bir Futbolcu

Kitapta, Metin Kurt’u onu tanıyanlara sorduğunu ve yakınlarının görüşlerine yer verdiğini belirten Başaran, “Metin Kurt’un mücadelesi, kazanmak için değil, doğru bildikleri içindi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.