Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmin başkenti Antalya konuşuyor (14): “Kapalı kaldığımız salgın döneminde aylık 1 milyon lira elektrik faturası ödedik”

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de turizm sektörü, koronavirüs salgınından doğrudan etkilendi ve sektörün paydaşları zor günler geçirdi. Turizmin başkenti olarak görülen Antalya’nın son yıllardaki en büyük yatırımlarından biri olan Antalya Aquarium, sonbahar-kış sezonuna hazırlanıyor. Antalya Aquarium Genel Müdürü İsmail Arık, yaz sezonunun bir önceki yıla oranla daha iyi geçtiğini fakat koronavirüs salgını bitmeden turizm ekonomisinin normal seviyesine çıkamayacağını belirtti.

Arık, şöyle konuştu: “Antalya Aquarium dokuz yılı geride bıraktı. Amacımız doğayı, denizi sevdirmek, Antalya turizmine katma değer katmak. Turizm sektörü dış etkenlerden doğrudan etkilenen bir sektör. Antalya Aquarium 2019 yılında 800 bin misafir ağırlarken koronavirüs salgını sebebiyle 2020 yılında bu rakamın yüzde 20’sini ağırladı. Uluslararası seyahat kısıtlamaları ve koronavirüse karşı alınan önlemler neticesinde biz de aylarca kapalı kaldık.”

Yerli sermaye ile inşa edilen Antalya Aquarium, şehirde en çok sosyal sorumluluk projesi hazırlayan işletmelerden biri. İsmail Arık, kapalı kaldıkları salgın sürecinde personel eksiltmediklerini ve sosyal sorumluluk projelerine devam ettiklerini söyledi: “Antalya Aquarium 50 milyon euroluk yerli sermaye ile Antalya’ya kazandırıldı. 208 personelimizin yanı sıra, turizm sektörünün birçok paydaşı ile işbirliği içindeyiz. Sosyal sorumluluk projelerimize de kapalı olduğumuz dönemde devam ettik. Aslında ‘kapalıydık’ demek yanlış olur çünkü Aquarium’daki personelimiz günlük işlerine devam etti. Hayvanlarımızın bakımı, işletmemizin güvenliği için her gün işimizin başındaydık. Misafir ağırlayamadığımız dönemde aylık 1 milyon lira civarında elektrik faturası ödedik.”

Antalya Aquarium, yerli ve yabancı ziyaretçilerine farklı fiyat politikası uyguluyor. Arık bu durumu, “Herkesin bütçesine uygun hizmet etmeye çalışıyoruz” diyerek açıkladı. 24 Kasım’da tüm Türkiye’deki öğretmenleri ücretsiz ağırlayacaklarını belirten Arık, “Sosyal sorumluluk projelerimiz gibi özel günlerde sağlık çalışanlarını, öğretmenleri, polis ve askerimizi ücretsiz ağırlıyoruz. İşletmemizde akvaryum bölümünün dışında misafirlerimize yaban hayatı anlattığımız bir bölümümüz, buzdan heykellerin olduğu ve ziyaretçilerimizin kar topu oynayıp kaydığı bir bölümümüz ve balmumu müzemiz gibi pek çok etkinlik alanımız var ve özel gün kampanyalarımız ile misafirlerimizi buralarda ağırlıyoruz” diye konuştu.

Fiyat politikaları gereği yerli misafirlere pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten İsmail Arık, Bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz, bu yüzden sonbahar ve kış aylarında da kampanyalar yapacağız. Özellikle Antalya’da, Aquarium tecrübesini herkesin deneyimlemesini istiyoruz dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.