Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Olympos Teleferik ile Yunan mitolojisine yolculuk: “2 bin 365 metrede alternatif turizmin en iyi örneği”

Antalya’nın batısında yer alan Bey Dağları’ndan biri olan Tahtalı Dağı, Antik Yunanlar tarafından Olimpos Dağı olarak anılmış ve Yunan mitolojisinin önemli figürlerinden biri olmuştur. Günümüzde ise Tahtalı Dağı, Kemer İlçesi sınırları içinde yer alıyor ve inşa edilen teleferik ile zirvesine 10 dakikada ulaşılabiliyor.

Olympos Teleferik, İsviçre sermayesinin yatırımıyla hayata gelmiş. Olympos Teleferik Pazarlama Müdürü Haydar Culfa, “Ülkemizde eşi görülmemiş şekilde sarp arazide helikopterlerin iş makinelerini taşıması ve iş makinelerinin yüksek rakımlarda birleşmesi ile teleferik direkleri dikildi” diyor. Antalya’nın eşsiz manzarası ile çıkılan, mitlerde Olimpos Dağı olarak anılan Tahtalı Dağı’nın zirvesinde ise çeşitli etkinlikler yapılıyor. Zirve kenarında sizi mancınık ile havaya fırlatıyor sonrasında sakinleşmeniz için kahve ve kurabiye öneriyorlar. Ayrıca yamaç paraşütü yapılan zirvede, 2 bin 365 metreden havalanan paraşüt pilotları ve misafirler 45 dakika boyunca Zeus’un evinin etrafında dolaştıktan sonra sahile iniyor. Bu mesafeden sıfır noktasına iniş, yamaç paraşütü için dünya rekoru. Tahtalı Dağı aynı zamanda enduro motosiklet yarışı olan “See to Sky” etkinliğine de ev sahipliği yapıyor. Kemer sahilinde başlayan etkinlik 2 bin 365 metre yükseklikteki Olympos Teleferik İstasyonu’nda son buluyor. “Meet Zeus” etkinliğinde ise elektronik müzikseverler DJ performanslarıyla zirvede dans ediyor.

Olympos Teleferik Pazarlama Müdürü Haydar Culfa, Medyascope mikrofonuna şunları söylüyor: “Fiyat politikamız ile yerli misafirlerimizi ekonomik açıdan korumaya çalışıyoruz. Devamlı kampanyalarımız ile düşük gelirli vatandaşlarımıza da bu deneyimi yaşatmak amacımız. İsviçreli ortaklarımız da kendi ülkelerinde yerel halkı ekonomik olarak koruyan fiyat politikaları uyguluyor. Olympos Teleferik olarak 2 bin 365 metrede alternatif turizmin en iyi örneği olduğumuzu söyleyebiliriz”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.