Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya-Muratpaşa’da ASSİM Turizm Platformu’nun ilk çalıştayı düzenlendi

Antalya-Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi (ASSİM) adlı sivil toplum merkezi bünyesinde yer alan Turizm Platformu’nun turizm sektörünün sorunlarını belirlemek ve çözüm önerileri geliştirmek için başlattığı çalışma döneminin ilk çalıştayı düzenlendi. Elliye yakın kurum ve kuruluştan 87 temsilcinin katıldığı çalıştay altı aylık bir çalışma dönemini kapsayacak.

ASSİM’de düzenlenen çalıştaya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile birlikte Antalya Turizm Şoförleri Derneği, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği, Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB), Antalya Temizlik Hizmetleri Yöneticileri Derneği (ANTED), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD), Antalya Rehberler Odası (ARO), Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD), Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği (HOTED), Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği’nin (YİYDER) gibi sektörünün farklı alanlarındaki sivil toplum kuruluşları da katıldı. 

Sektör kuruluşlarının yanı sıra İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) gibi kuruluşlarının da katıldığı çalıştayda Devrimci Turizm İşleri Sendikası ve CHP’den temsilciler de yer aldı. CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı ve Çetin Osman Budak‘ın yanı sıra, Antalya AKEV Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Alan da çalıştayda hazır bulundu.  

Turizm sektöründe yaşanan sorunların belirlenmesi amacıyla yapılan ilk çalıştayda, katılımcılar sektöre ilişkin yüze yakın sorun tespit etti. Yapılan değerlendirmelerin ardından sektörün öncelikli 15 sorunu belirlendi. Ekim ayı sonunda hazırlanan çalıştay raporunun, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara ulaştırılması ve çözüm arama sürecinin başlaması bekleniyor. Mart 2022’de düzenlenecek oturumunda ise çözüm önerileri değerlendirilecek.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.