Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yeni başkanı, vekaleten Yinal Yağan oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Vekili Mehmet Aktaş’ın Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi seçilmesi üzerine, vekaleten başkan yardımcılığını yürüten Yinal Yağan, yine vekaleten TÜİK Başkanı oldu. Yağan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı’ydı. Yağan daha sonra bir süre de vekaleten Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nü yürüttü. TÜİK’in web sitesinde Yinal Yağan şöyle tanıtılıyor:

TÜİK Başkan Vekili Yinal Yağan

“1968 yılında Kayseri’de doğan Yinal Yağan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1989 yılında mezun oldu. Ocak 1991’de Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda uzman yardımcısı olarak memuriyete başladı. 1994’te Hazine ve Dış Ticaret Uzmanı unvanını aldı. Ekim 2000’e kadar Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın çeşitli birimlerinde dış ticaret uzmanı ve uzman şube müdürü olarak görev yaptı. Ekim 2000-Ekim 2003 döneminde Tunus’ta ticaret müşaviri olarak diplomatik görevde bulundu. Ekim 2003-Haziran 2011 döneminde Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın çeşitli birimlerinde uzman şube müdürü ve daire başkanı olarak çalıştı. 2011 yılında Ekonomi Bakanlığı’nın bünyesinde yeni oluşturulan Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırımlar ve Hizmet Genel Müdürlüğü’nde genel müdür yardımcısı (V.) olarak görev yaptı, Tunus’a Ticaret Başmüşaviri olarak atandı, Mayıs 2012-Mayıs 2016 döneminde bu diplomatik görevi yürüttü. 2016 yılında Ekonomi Bakanlığı’ndan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na geçerek Maden İşleri Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Ağustos-Eylül 2018 döneminde Maden İşleri Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürüttü ve 4 Ekim 2018 tarihinde vekaleten TÜİK Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 18 Nisan 2019 tarihinden itibaren TÜİK Başkanlığı görevini vekaleten yürütmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.