Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump, Twitter CEO’su Jack Dorsey ile bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump defalarca eleştirdiği, muhafazakârlar ve Cumhuriyetçilere karşı tutumundan şikayetçi olduğu Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Twitter’ın hisse senetleri yüzde 15 değer kazandıktan sonra yapılan toplantının bir bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Reuters’ın adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Trump toplantıda Dorsey’ye Twitter’da takipçi sayısının neden düştüğünü sordu. Dorsey ise, Trump’a, 2016 ABD başkanlık seçim kampanyası sırasında özellikle yanlış bilgilendirme girişimlerinin ardından sahte ve spam hesaplarını temizlediklerini, kullanıcı sayılarının bu yüzden düştüğünü söyledi.

Buluşmanın ardından Trump, “Bu öğleden sonra Beyaz Saray’da Twitter’dan Jack’le buluşmak harika. Twitter ve genel olarak sosyal medya dünyası hakkında pek çok konu tartışıldı. Açık bir diyalog sürdürmeyi dört gözle bekliyorum!” diye bir tweet attı.

Dorsey ise “Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Twitter tüm kamuya açık şekilde konuşmaya hizmet etmek için burada. Burayı daha sağlıklı ve medeni hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu konudaki tartışma için teşekkür ederiz” tweet’i ile Trump’a cevap verdi.

Buluşmanın öncesinde ise, Trump, “Twitter, bana bir Cumhuriyetçi olarak pek de iyi davranmıyor. Çok ayrımcılık yapıyorlar, insanlar zor üye oluyor, birçok kişiyi de takipçi listesinden çıkarıyorlar” tweet’i atarak tartışmaya yol açmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.