Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Putin ile görüşmek için Rusya’da

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya’nın Kuzey Kore’ye yakın şehri Vladivostok’a, kendine ait zırhlı treni ile geldi. Sekiz yılın ardından Rusya’ya gelen Kim’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temaslarda bulunması bekleniyor. İki liderin 25 Nisan Perşembe günü bir araya geleceği açıklandı.

Kim’in zırhlı treni, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Igor Morgulov tarafından Rusya’nın en doğusundaki Khasan sınır kasabasında geleneksel bir törenle karşılandı. Interfax haber ajansına göre Kim, “Ülkeniz hakkında çok iyi şeyler duydum ve uzun zamandır ziyaret etmeyi hayal ettim. Ülkemi zaten yedi yıldır yönetiyorum ve ancak şimdi Rusya’yı ziyaret edebildim” dedi. Tren ardından, Rus liman kenti Vladivostok’a geldi. Kim Jong-un burada Putin ile buluşacak. Buluşma Kim’in Trump ile Hanoi’de yaptığı zirveden iki ay sonra gerçekleşecek.  İki ülke arasında üst düzey yetkililer düzeyinde en son görüşme 2011 yılında yapılmıştı.

Kim Jong-un Vladivostok’a, İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkanı, Dışişleri Bakanı, Kore Halk Ordusu Genelkurmay Başkanı ve iki başkan yardımcısı ile beraber geldiği açıklandı.

Kremlin: Ortak açıklama yapılmayacak

Washington Post’un haberine göre, Kremlin’den yapılan açıklamada, görüşmelerin basına kapalı olarak gerçekleştirileceği, büyük anlaşmaların imzalanmayacağı ve ortak açıklamalar yapılmayacağı belirtildi. Kuzey Kore uzun süredir ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya. Kim Jong-un’un bu hamlesi, Trump ile yaptığı görüşmenin ardından yeni temaslar kurmak için yaptığı çalışmalar olarak yorumlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.