Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç: “Ne ahlak, ne hukuk bıraktılar”

Şubat 2015’te emekli olan Anayasa Mahkemesi (AYM) eski Başkanı Haşim Kılıç, uzun zaman süren suskunluğunu bozarak iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Rekabet Kurulu’nun düzenlediği bir ödül töreninde konuşan Kılıç; “Önce ‘ahlak ve maneviyat’ diye iktidara gelen bu arkadaşlarımız, ne pozitif hukuk kuralları bıraktılar ne de ahlak bıraktılar. Dolayısıyla ne bir rekabet, ne bir şey söz konusu olamayacaktır” dedi.

Sözcü gazetesinden Yavuz Alatan’ın haberine göre; Kamu İhale Kanunu’nun yürürlüğe girdiğinden bu yana 186 kez değiştirilmesini eleştiren Kılıç şunları söyledi: “Bir kanun niye bu kadar değiştirilir? Pozitif hukuk kuralını kaldırıyorsunuz ki öbür tarafa, ahlaki tarafı terk ediyorsunuz. Ne yazık ki önce ‘ahlak ve maneviyat’ diye iktidara gelen bu arkadaşlarımız, ne pozitif hukuk kuralları bıraktılar ne de ahlak bıraktılar. Dolayısıyla ne bir rekabet, ne bir şey söz konusu olamayacaktır. Biz bu ahlaki daha doğrusu insanların subjektif alanına bırakılan işleri sıfıra indirmediğimiz sürece, bu ülkede rahat edemeyeceğiz.”

Haşim Kılıç 2007-2015 yılları arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.