Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump, Fed’e aday gösterdiği ikinci isim olan Stephen Moore’un da adaylıktan çekildiğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Trumponomics kitabının yazarı Stephen Moore’un Amerikan Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu adaylığından çekildiğini açıkladı.

Trump, “Büyüme yanlısı bir ekonomist ve gerçekten iyi bir insan olan Steve Moore, Fed sürecinden çekilme kararı aldı. Steve, vergi kesintileri de dahil olmak üzere fikir savaşını kazandı. ABD’nin gelecekteki ekonomik büyümesi için benimle birlikte çalışmasını istedim” yorumunu yaptı. Trump’ın Fed Yönetim Kurulu’ndaki diğer boş üyelik için aday göstermek istediği Herman Cain de geçtiğimiz hafta süreçten çekilme kararı almıştı.

ABD Başkanı Trump, Stephen Moore’u 15 Mart 2019’da Fed Yönetim Kurulu üyeliğine aday göstermeyi planladığını duyurmuştu. Moore birçok kesim tarafından böyle bir görevi yürütecek ekonomi bilgisine sahip olmadığı iddiası ile tepki görmüş, Michigan Üniversitesi Kamu Politikaları ve Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Justin Wolfers “Ivanka (Donald Trump’ın kızı) daha iyi bir seçim olurdu” demişti. Moore sadece liyakati ile değil aynı zamanda kadın ve cinsiyet eşitliği karşıtı söylemleri ile de tepki çekiyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.