Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de “seks tarikatı” kurup kadınları köleleştiren Keith Raniere yargılanıyor

“Seks tarikatı” Nxivm’in kurucusu Keith Raniere’in yargılanmasına salı günü New York’ta başlandı. Kült gruplar benzeri bir örgüt kuran Raniere’in 15 yaşındaki bir kız da dahil olmak üzere genç kadınları seks kölesi haline getirdiği iddia ediliyor.

Guardian’ın haberine göre, Brooklyn’deki ABD bölge mahkemesinde konuşan Savcı Tanya Hajjar, “Sanık, duygusal ve cinsel açıdan kadınlardan faydalandı. Kendisini dünyanın en zeki, en etik insanı olarak pazarladı. Kendisini Einstein ve Gandhi ile karşılaştırıyordu” dedi. Savcı Hajjar, Raniere’in “insanları utanç ve aşağılama ile yıktığını” ve “seks, güç ve kontrol için takipçilerinin güvenini kullandığını” söyledi.

Takipçilerinin “Vanguard” olarak adlandırdığı 58 yaşındaki Raniere, “seks tarikatı” Nxivm’e katılmaları için kadınları tehdit etmek ve köleleştirmekle, aç bırakmakla, adının baş harflerini vücutlarına damgalamakla, tehdit edip cinsel ilişkiye girmekle de suçlanıyor.

BBC Türkçe’de yayınlanan habere göre ise, federal savcılar Raniere’yi kadın ticareti, çocuk pornosu ve küçük yaşta birinin cinsel tacize uğratılması gibi suçlar için bu tarikatı paravan olarak kullanmakla suçluyor.

Suçu itiraf eden ve savcılarla işbirliği yapmayı kabul eden tarikat üyelerinin yanı sıra, Raniere’in “köleleştirdiği” kişilerden bazılarının, altı hafta kadar sürecek olan duruşma boyunca tanıklık etmeleri bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.