Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jeff Bezos, Dünya’yı kurtarmak için Ay’a Blue Origin’i gönderecek

Amazon’un CEO’su ve milyarder iş insanı Jeff Bezos, milyonlarca insanın uzayda yaşaması ve çalışması için altyapı oluşturma hedefine doğru attığı bir adım olan şirketi Blue Origin tarafından tasarlanan BlueMoon adındaki araçla Ay’a iniş gerçekleştireceklerini açıkladı. Jeff Bezos’un tanıttığı Blue Moon adlı uzay aracının 2024 yılına kadar Ay’a gitmesi ve orada kalması planlanıyor.

Bezos, Ay misyonunun “en iyi gezegenimiz” olarak adlandırdığı Dünya’yı kurtarmanın bir yolu olarak belirledi. Yoksulluk ve kirlilik gibi yakın vadeli sorunların ele alınması gereğini vurgulamakla birlikte, Bezos, Dünya’nın uzun vadede tehlikede olduğunu savundu. Blue Origin çalışanları ve uzay endüstrisi temsilcilerinden oluşan bir izleyiciye konuşan Bezos: “Dünya artık büyük değil, insanlık büyük” açıklamasında bulundu. Bezos, eğer insanlık, Güneş Sistemi’ne girerse, Güneş enerjisinden neredeyse sınırsız enerji elde edebileceğini söyledi. “Bu kolay bir seçim. Ne istediğimizi biliyoruz, sadece çalışmak zorundayız. ”

Blue Origin, kendisini rakip SpaceX’e ve kurucusu Elon Musk’a bir alternatif olarak kabul ediyor. Bezos’un ve Musk’un vizyonları arasındaki en büyük fark, Musk’un Mars’ın kolonileşmesiyle yaptığı gibi, Bezos, çok gezegenli bir çözüme inanmıyor. Bezos, bunun yerine, Uluslararası Uzay İstasyonu’na benzer fakat çok daha büyük, gezegenlerin yörüngesel uzay yaşam alanlarına inanıyor. Bu yaşam alanlarına tarihi kentlerin kopyalanabileceğini ya da yapay iklimler yaratılabileceğini iddia ediyor.

Ancak iki adam bir kilit nokta üzerinde hemfikir: Yeniden kullanılabilir roketler ile uzaya erişim maliyetini düşürmek ve uzay kaynaklarından yararlanmak. Bezos, “Şu anda uzayda ilginç şeyler yapmak için harcanan para çok fazla” dedi.

Elon Musk, Bezos’un açıklamarından sonra tweet attı “dalga geçmeyi bırak, Jeff” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.