Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlahi Müdahale: Papa’nın yardımcısı evsizler için polise meydan okudu

Papa Francis’in yardımcısı Kardinal Konrad Krajewski, Roma’da yaklaşık 450 evsizin yaşadığı binanın borç nedeniyle kesilen elektriğini polis mührünü bizzat sökerek geri getirdi.

Roma’da 100’ü çocuk 450 evsizin barındığı eski bir binaya 6 Mayıs’tan beri elektrik verilmiyor. Ödenmemiş faturanın 300 bin dolardan fazla tuttuğunu söyleyen yetkililer, geçen hafta binanın elektrik ve suyunu kesti. Işık ve sıcak su olmadan yaşayan evsizlere, geçen cumartesi günü Kardinal Krajewski yardım etti ve polisin mührünü kırarak elektriği açtı.

“Çaresizlik jesti”

Evsizlere yardım eden Rahibe Adriana Domenici, binanın elektriğinin kesilmesinin ardından yardım için Krajewski’yi aradı ve Kardinal bunun üzerine elektriği açmaya gitti. Krajewski, polis mührünü kırmanın yasal sonuçlarını farkında olduğunu fakat ailelerin iyiliği için her şeyi göze aldığı belirtti. Krajewski, “Sayacı tekrar açmak kişisel müdahalemdi. Haberlere göre, 400’den fazla elektriği olmayan aile ve onların çocukları binada yaşıyordu. Bu bir çaresizlik jestiydi” dedi.

Rahibe Adriana Domenici, bir İtalyan televizyonuna verdiği demeçte, Kardinalin bu hamlesinden sonra görevlilerin tekrar binaya gidip elektriği kesmek istediğini ancak oradan derhal ayrılmalarını isteyen Krajewski’ye ait bir not bulduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.