Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Araştırma sonucu: Güneydoğu’da Kürtler, Gül ve Babacan’a sıcak, Davutoğlu’na mesafeli

31 Mart Yerel Seçimlerinden bir ay önce Güneydoğu’da bir araştırma kuruluşunun gerçekleştirdiği çalışmada Güneydoğulu Kürtlere, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu soruldu. Çıkan sonuca göre Kürt seçmen, Gül ve Babacan’a sıcak, ancak Davutoğlu’na mesafeli.

Geçmiş yıllarda AKP’de politika yapan ve yeni parti kurma hazırlıkları içinde oldukları belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski devlet bakanlarından Ali Babacan ve eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu için Güneydoğu’da yer alan 20 ilde araştırma yapıldı. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaşlara yeni kurulacak bir partide lider olarak kimi görmek istedikleri, kimlerin bölgede etkili siyaset yapacağı, Kürt seçmenin teveccühünü kimin göreceği gibi konular soruldu.

Davutoğlu’nun İslamcılar’la, Gül’ün aşiretlerle diyaloğu iyi

Sahada yapılan mülakatların ardından detaylı bir rapor hazırlandı. Raporda, Kürt seçmenin Abdullah Gül ve Ali Babacan ikilisinin öncülük edeceği bir harekete sıcak baktığı vurgulandı. Raporda, Davutoğlu için birçok dezavantajın bulunduğu saptaması yer aldı. Bu dezavantajların büyük ölçüde, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde gerçekleşen hendek/barikat operasyonlarından kaynaklandığının altı çizildi. Raporda, Davutoğlu’nun bölgede, HDP’nin eş genel başkanlarının da aralarında bulunduğu milletvekillerinin tutuklanmasına yönelik operasyonlar nedeniyle fazla bir karşılık görmediği de belirtildi. Davutoğlu’nun bölgedeki İslamcı çevrelerle, Abdullah Gül’ün ise aşiret/ailelerle daha sıkı bir diyaloğu olduğu da araştırmada yer alan bilgiler arasında.

Davutoğlu’nun Diyarbakır iftarı

Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin kuruluşunu Ramazan ayı içinde Diyarbakır’da bir iftar davetinde duyuracağına dair haberler ise hâlâ doğrulanmadı. Bununla birlikte Davutoğlu’nun Diyarbakır’da tarihi kesinleşmemiş bir iftar programı hazırlığı içinde olduğu doğrulanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.