Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü oyuncu Felicity Huffman, kızını üniversiteye sokmak için rüşvet verdiğini kabul etti

ABD’nin en büyük eğitim skandalı olarak kayıtlara geçen davada, Amerikalı oyuncu Felicity Huffman, kızının seçkin bir üniversiteye kabul edilmesi için rüşvet verdiğini mahkemede kabul etti.

Türkiye’de Umutsuz Ev Kadınları (Desperate Housewives) ismiyle yayınlanan dizinin ünlü oyuncusu, 18 yaşındaki kızının üniversiteye giriş sınavı sonuçlarının düzeltilmesi karşılığında 15 bin dolar rüşvet ödediğini doğruladı.

Huffman, geçen mart ayında tutuklanmış ve 250 bin dolar kefalet ödeyerek serbest kalmıştı. 56 yaşındaki Emmy ödüllü oyuncu, geçen ay yaptığı açıklamada suçunun tüm sorumluluğunu üstlendiğini belirtmişti. Huffman, ortaya çıkan skandal sonrası yaptığı açıklamasında şu sözlere yer vermişti:

“Suçumu tamamen kabul ediyorum, büyük bir pişmanlık duyuyorum ve yaptığımdan utanıyorum. Eylemlerimin tüm sorumluluğunu kabul ediyorum ve sonuçlarını da kabulleneceğim. Kızımın, ailemin, arkadaşlarımın, çalışma arkadaşlarımın ve eğitim camiasının acı çekmesine neden olduğum için utanıyorum. Onlardan özür dilemek istiyorum, özellikle üniversiteye girmek için her gün çok çalışan öğrencilerden ve çocuklarını desteklemek için büyük fedakarlık yapan ailelerinden özür dilemek istiyorum ve bunu dürüstçe istiyorum.”

Dört ay hapis cezası talep ediliyor

Savcılık makamı, Huffman için dört ay hapis ve 20 bin dolar para cezasının yanı sıra, bir yıl boyunca denetimli serbestliğe tabi tutulmasını talep ediyor. Huffman’ın ne kadar hapis yatacağı 13 Eylül’de kesinleşecek.

Davada Huffman ile birlikte toplam 50 kişi aynı suçla yargılanıyor. Soruşturma sonunda suçlanan zengin veliler arasında rüşvetle sınav sonuçlarını değiştirmek dışında, çocuklarını sporda yetenekli göstermek için fotoğraf manipülasyonu yapanlar da yer alıyor.

Üniversite sınavını hile ile kazanan bu varlıklı ailelerin çocukları, Yale, Georgetown ve Stanford gibi seçkin üniversitelere yerleşmişti. Ailelerin ve bazı atletizm antrenörlerinin yargılandığı davada, çocuklardan hiçbirine suçlama yöneltilmedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.