Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu: “AKP’ye kaybetmeyi öğreteceğiz”

  • “Seçim günü İstanbul seçimlerinde 250 bin kişi aktif olarak çalışacak.”
  • “Deneyimli partililer sandıklarda olacak.”
  • “Her sandıkta bir avukat görev yapacak.”
  • “AKP’nin sloganımızı kullanması bizim sloganımızı daha da büyütecek.”
  • “Bağış kampanyamızın hesabını kuruşu kuruşuna vereceğiz.”
  • “Bahçeli ve Erdoğan’ın sahada olması bizim avantajımız.”
  • “Sokakta olacağız ama asla kavga etmeyeceğiz.”

Yukarıdaki cümleler CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ait. Kaftancıoğlu bu sözleri çarşamba sabahı bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette söyledi. Sohbetin konusu, YSK tarafından tekrarlanmasına karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiydi. Sohbet iki başlıkta gerçekleşti. İlk başlık seçim güvenliği yani sağlıklı bir oy kullanma ve sayım sürecinin gerçekleşmesi için CHP’nin ne yapacağı ile ilgiliydi. İkinci başlık ise Ekrem İmamoğlu’nun kampanya sürecine ilişkindi. Gazetecilerin özellikle seçim güvenliği konularındaki sorularına Canan Kaftancıoğlu tatminkâr yanıtlar verdi. Konusuna hâkimdi. Seçmen kütükleri, polislerin nasıl oy kullanacağı, sandık kurullarının nasıl oluşacağı konularında dersini çalışmış bir profil çizdi. Kamuoyunda seçim gününe dair yapılan tüm spekülasyonlar hakkında bilgi sahibiydi. CHP olarak, sağlıklı bir seçim olması her türlü önlemin alınacağı garantisini verdi. İstanbul’daki 31 bin 186 sandıkta 250 bin CHP’linin görev alacağını söyledi. “İçiniz rahat olsun, CHP olarak nasıl 31 Mart’ta sandıklara sahip çıktıysak yine çıkacağız” dedi.

“Erdoğan ve Bahçeli’nin kampanya yapacak olması avantajımız”

Canan Kaftancıoğlu, ikinci başlık olarak Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına ilişkin sorulara yanıt verdi. İmamoğlu’nun 31 Mart benzeri bir kampanya yapacağını söyleyen Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul’da kampanya yapmasının Ekrem İmamoğlu’nun avantajı olacağı görüşünde. Kaftancıoğlu, iki liderin de uzak durmak isteseler bile kutuplaştırıcı söylemden uzak kalamayacaklarını, İmamoğlu’nun ise kucaklayıcı, birleştirici söylemi ile yine fark yaratacağını söyledi. Kaftancıoğlu’na göre AKP, “Çaldılar” söyleminden de bir süre sonra vazgeçecek zira bu slogan AKP seçmeni üzerinde etkili değil. Kaftancıoğlu’nun iddiası, AKP’nin kendi medyası üzerinden oluşturmaya çalıştığı algının artık AKP seçmeni üzerinde dahi etkili olamadığı şeklinde. Kaftancıoğlu, bu iddiasını yaptıkları saha ölçümlerine dayandırıyor. Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun “Her şey çok güzel olacak” sloganını AKP’nin “Daha güzel olacak” şeklinde kullanmasından da şikayetçi değil. Kampanya uzmanları, AKP’nin bu sloganı kullanmasının “Her şey çok güzel olacak” sloganını daha da büyüteceği şeklinde değerlendirmiş.

“Kürt seçmen yine İmamoğlu’na oy verecek”

Canan Kaftancıoğlu ayrıca, 31 Mart’ta sandığa gitmeyen CHP seçmeni konusunda da çalışma yaptıklarını söyledi. Kaftancıoğlu’nun, 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’na oy veren Kürt seçmenlerden yana endişesi yok. Kaftancıoğlu’na göre Kürt seçmen yine aynı kararlılıkla İmamoğlu’na oy verecek. Kaftancıoğlu’nun seçim kampanyasında güvendiği bir kesim ise “İstanbul Gönüllüleri.” CHP’den bağımsız çalışan ve sayısı 150 bine ulaşan bu gönüllüler kampanya boyunca Ekrem İmamoğlu için çalışacak. Kaftancıoğlu’na göre bu oluşum, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbulluların adayı olduğunun altının çizilmesine de işaret ediyor.

Tahmin edileceği gibi, seçim tekrarı kararından Kaftancıoğlu hiç memnun değil. CHP İstanbul il Başkanı Kaftancıoğlu, 31 Mart seçimlerinin iptalini AKP’nin kaybetmeyi öğrenememesi olarak açıklıyor ve ekliyor: “AKP’ye kaybetmeyi öğreteceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.