Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malezya’da 16 yaşındaki genç kız “Instagram anketinden” sonra intihar etti

Instagram’da “ölüm ve yaşam” üzerine bir anket yapan Malezyalı genç kız, takipçilerinin yüzde 69’unun intihar etmesi yönünde oy kullanmasının ardından yaşamına son verdi.

Polis, ismi açıklanmayan 16 yaşındaki Instagram kullanıcısının sosyal medya hesabında anketi şu mesajla yayınladığını belirtti: “Bana seçim yapmam konusunda yardım edin: Ölüm mü, yaşam mı?” Anketin ardından takipçilerinin çoğu intihar etmesi yönünde oy kullanınca, genç kız ölümü seçti.

“Gençlerimizin zihinsel sağlığı konusunda endişeliyim”

Avukat ve milletvekili olan Ramkarpal Singh, bu olay üzerine, “Instagram takipçilerinin ölümü seçmesi yönünde oy vermesinin, genç kızı intihara teşvik edip etmediğinin” araştırılması gerektiğini belirtti. Singh, eğer takipçileri genç kızı intihara teşvik ettiyse bunun suç olduğunu da söyledi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, bu trajedinin ardından gençliğin ruh sağlığı konusunda ulusal düzeyde araştırma yapılması gerektiğini belirtti. Rahman, “Gençlerimizin zihinsel sağlığının durumu konusunda gerçekten endişeliyim. Bu konu ciddiye alınması gereken ulusal bir mesele” dedi. 

Olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Asya-Pasifik (APAC) Bölgesi’nin Instagram İletişim Başkanı Ching Yee Wong ise “Instagram’ı kullanan kişilerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlama konusunda derin bir sorumluluğumuz var. Kendi çabalarımızın bir parçası olarak, herkesi şikayet etme araçlarımızı kullanmaya ve insanların güvenliğini tehlikeye sokacak herhangi bir davranış görürlerse acil servislerle temas kurmaya teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.