Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter’dan seçim bütünlüğü politikası: “Seçimleri manipüle etmek amacıyla hizmetlerimizi kullanamazsınız”

Twitter, siyasi konular özelinde diğer sosyal ağlara nazaran daha etkili bir yeni medya mecrası. Bunun en net örneğini Gezi Parkı olaylarında ve 31 Mart Seçimlerinde gördük. Kullanıcılar, özellikle seçim dönemlerinde fikirlerini siyasilerin belirledikleri etiketler atında  paylaşıyorlar. Twitter, bu dönemde bilgi kirliliğine sebep vermemesi ve seçimleri etkilememesi için Nisan 2019’da yeni bir özellik getirerek “Seçim bütünlüğü politikası” metni yayınladı.

Twitter’ın getirdiği bu yenilik ile bir kullanıcının paylaşımını şikayet etmek istediğinizde karşınıza “Tweet, oy verme veya oy vermek için kaydolma hakkında yanlış bilgi içeriyor” seçeneği çıkıyor. Nisan 2019’dan beri var olan fakat henüz tüm kullanıcıların kullanımına açık olmayan bu özellik, @agustostepesi isimli kullanıcının fark etmesiyle gündeme geldi. 

https://twitter.com/agustostepesi/status/1128598406304292865

Politikada, seçimleri manipüle etmek veya etkilemek amacıyla Twitter hizmetlerini kullanamayacaklarına dair maddeler yer aldı. Ayrıca seçim dönemlerinde herkese açık sohbetlerin önemli olduğunun altını çizen Twitter, hizmetlerini manipüle eden her türlü girişimin ifade özgürlüğü ilkelerini tehlikeye atabileceğini belirtti. 

Twitter yöneticileri, politikayı suistimal eden kullanıcıların daha önceki ihlal geçmişine bakıp belli yaptırımlarda bulunacaklarını belirtti. Politikaya göre herhangi bir şikayet durumunda, kullanıcının konuya ilişkin tweetleri silinebilir, profil değişiklikleri yapılabilir ve hesaplar kalıcı olarak askıya alınabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.