Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yurtdışından getirilen cep telefonuna kısıtlama, kitap hariç eşyaya vergi

Resmi Gazete’nin 15 Mayıs 2019 tarihli nüshasında yayınlanan 1111 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yurtdışından yolcu beraberinde getirilebilen cep telefonları için süre ve yine yurtdışından posta ve kargo yolu ile satın alınıp Türkiye’ye getirilen eşyalara ilişkin vergi oranları yeniden düzenlendi.

“4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile yurtdışından yolcu beraberinde getirilip kayıt ettirilebilen cep telefonları için süre, yabancı misyon görevlileri hariç iki yıldan üç yıla çıkartıldı. 

Aynı kanunda yapılan değişiklikle kıymeti 1500 euroyu geçmemek şartıyla, posta ve hızlı kargo taşımacılığı ile gelen eşya için, Avrupa Birliği ülkelerinden gelmesi durumunda yüzde 18, diğer ülkelerden gelmesi durumunda yüzde 20 vergi uygulanacak. Kitap veya benzeri basılı yayın için ise oran sıfır olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.