Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sosyal medya kampanyası sonuç verdi: KHK’lı akademisyen Prof. Dr. Haluk Savaş’a pasaport verilecek

Adana Valiliği, kanser tedavisi için yurtdışına gitmek isteyen KHK’lı akademisyen Prof. Dr. Haluk Savaş’a pasaport verileceğini açıkladı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan ‘Yurtdışında kanser tedavisi olmak isteyen KHK’lı Prof. Dr. Haluk Asuman SAVAŞ’ın pasaport başvurusu mahkeme kararına rağmen reddedildi’ başlıklı haberle ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına 15.05.2019 tarihinde Valiliğimizce yapılan açıklamaya ek basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yapılan değerlendirme sonucunda adı geçen şahıslara 5682 sayılı Pasaport Kanununun 22. maddesi gereğince zaruri haller kapsamında pasaport düzenlenecektir.

KHK ile ihraç edilen ve kanser tedavisi için yurtdışına gitmek isteyen Prof. Dr. Haluk Savaş’ın yeniden pasaport çıkartma talebi, yurtdışı çıkış yasağı mahkeme tarafından kaldırılmasına rağmen reddedilmişti. Savaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Benim ortalama beklenen ömrüm 39 ay, bunun 30 ayı geçti” demişti.

Savaş’ın tweet’inin ardından sosyal medyada #HalukSavaşaPasaport hashtag’iyle destek kampanyası başlatılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.