Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin üzerindeki yaptırımları geçici olarak hafiflettiği Huawei’nin CEO’su: “ABD bizi hafife alıyor”

Amerika Birleşik Devletleri, kullanıcılarının zararını en aza indirgemek için Huawei üzerindeki ticaret kısıtlamalarını geçici olarak hafifletti. Çin devlet kanalına konuşan Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei ise ABD’nin, şirketinin gücünü hafife aldığını, kısıtlama kararına hazırlıklı oldukları için kararın çok az şey ifade ettiğini söyledi. Ren ayrıca, Google ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Reuters’in haberine göre, ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei’nin ABD mallarını satın almalarını engelleyerek, şirketin ulusal güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Kısıtlama kararı, ABD ve Çin arasındaki ticaret uygulamaları konusundaki artan anlaşmazlığın yükseldiği günlerde kabul edildi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’in aylarca süren müzakereler sırasında verilen taahhütleri yerine getirmediğini açıklamasının ardından geçen iki hafta boyunca birbirlerinin mallarına uygulanan ithalat vergilerini artırdı.

ABD Ticaret Bakanlığı pazartesi günü, mevcut telekom ağlarını korumak ve Huawei akıllı telefonlarına yazılım güncellemeleri sağlamak için 19 Ağustos’a kadar Huawei’nin lisanslarına imtiyaz verecek. ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Kısacası, bu lisans mevcut Huawei cep telefonu kullanıcıları ve bölgesel geniş bant ağları için işlemlerin devam etmesine izin verecek” dedi. Çinli şirketin, elde edilmesi zor lisanslar olmadan yeni ürünler yapmak için Amerikalı şirketlerin ürettiği donanımı ve yazılımı satın alması ise hâlâ yasak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.