Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezonun ikinci Grand Slam tenis turnuvası olan Roland Garros başladı

Sezonun ikinci Grand Slam turnuvası olan Fransa Açık Tenis Turnuvası, 26 Mayıs-9 Haziran günleri arasında Paris’teki Stade Roland Garros’ta gerçekleştiriliyor. Turnuvanın öne çıkanlarını ve dün yaşananları derledik.

Toprak kortun kralı Nadal

Fransa Açık, toprak kortta oynanan tek Grand Slam olma özelliği taşıyor. Erkeklerin 2 numaralı seri başı Nadal, 15 yıllık tenis kariyerinde Roland Garros’ta iki kez yenildi. Turnuvayı, 11 kez kazanan Nadal, rekoru paylaştığı Margaret Court’u geçerek bir Grand Slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi olmak için yarışıyor. 

Roland Garros’un iki numaralı favorisi Djokovic

Dünya 1 numarası Novak Djokovic, turnuvanın iki numaralı favorisi olarak gösteriliyor. İkinci kez üst üste dört büyük turnuvayı kazanarak tarihe geçmek için rakipleriyle yarışan Djokovic’in, iki kez kazanamadığı tek Grand Slam turnuvası Roland Garros.

Turnuvanın sürprizi Roger Federer 

“Majesteleri” lakabıyla bilinen İsviçreli Roger Federer, 2015’ten bu yana Roland Garros’a katılmıyordu. Tenis tarihinin en çok Grand Slam kazanan ismi olan Federer, Fransa Açık’ta son olarak 2009 yılında şampiyon olmuştu. Federer, çeyrek finaldeki muhtemel rakibi Tsitsipas’a, Avustralya Açık’ın 4. turunda kaybetmişti. Ferit Burak Aydar Eurosport’ta turnuva öncesi kaleme aldığı değerlendirme yazısında, Federer’in Tsitsipas eşleşmesi öncesinde yara almasının “sürpriz” olacağını belirtti. 

Roland Garros’un ilk gününde korta çıkan Federer, Lorenzo Sonego’yu 6-2, 6-4 ve 6-4’lük setler ile yenerek ikinci tura çıktı. Dünya sıralamasında 73. sırada bulunan 24 yaşındaki İtalyan rakibini zorlanmadan geçen Federer, ikinci turda ise Oscar Otte ile eşleşti. 

Kerber turnuvaya ilk turda veda etti

Tek kadınlarda dünya 5 numarası olan ve üç Grand Slam şampiyonluğu bulunan Angelique Kerber, Anastasia Potapova’ya 2-0 yenilerek ilk turda turnuvaya veda etti. Roland Garros’un ilk turunda, klasmanın 5 numarası Kerber ile 81. sırada yer alan Potapova karşılaştı. Mücadele toplam 1 saat 13 dakika sürdü. Potapova, Kerber’i 6-4, 6-2’lik setlerle yendi. Potapova, ikinci turda Çinli Yafan Wang karşılacak. 

Kerber dışındaki favoriler tur atladı

Karolina Pliskova, rakibi Madison Brengle’yi 6-2, 6-3 setlerle yenerek bir üst tura adını yazdırdı. Pliskova ile birlikte, Kerber dışındaki tüm favori isimler bir üst tura adını yazdırmış oldu. 2 numaralı seri başı Karolina Pliskova, geçen yılın finalisti 7 numaralı seri başı Sloane Stephens, 9 numaralı seri başı Elina Svitolina ve 2016 şampiyonu ve 19 numaralı seri başı Garbine Muguruza, 2. tura yükseldi.

Son 10 yılın kazananları

Erkekler:

2009– Roger Federer 

2010– Rafael Nadal 

2011– Rafael Nadal 

2012– Rafael Nadal 

2013– Rafael Nadal 

2014– Rafael Nadal 

2015– Stanislas Wawrinka 

2016– Novak Djokovic 

2017– Rafael Nadal 

2018– Rafael Nadal 

Kadınlar:

2009– Svetlana Kuznetsova 

2010– Francesca Schiavone 

2011– Li Na 

2012– Maria Sharapova 

2013– Serena Williams 

2014– Maria Sharapova 

2015– Serena Williams 

2016– Garbine Muguruza

2017– Jelena Ostapenko

2018– Simona Halep 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.