Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

23 Haziran’da İstanbul dışında olacak öğrenciler için bilet kampanyası: Demokrasi Yolculuğu

23 Haziran’daki İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri, üniversitelerin tatil dönemine denk geliyor. Dolayısıyla bu tarihte İstanbul’da okuyan pek çok öğrenci memleketine dönmüş oluyor. Seçim için İstanbul’a geri dönmek ise öğrenciler için hem yol hem de konaklama masraflarından dolayı bir külfete dönüşebiliyor.

Seçime bir aydan az bir süre kaldı. İstanbul dışında olan ve oyunu İstanbul’da kullanacak olan öğrenciler için bilet kampanyaları yürütülmeye başlandı. Sivil olarak çalışmaya başlayanlardan biri de “Demokrasi Yolculuğu” adlı bir platform. Herhangi bir bağış almayan ve finansal olarak desteklenmeyen platform, bilete ihtiyaç duyan öğrencileri, bir öğrencinin biletini karşılayabilecek olan kişiler ile buluşturmayı amaçlıyor. Platformun yürütücülerinden olan Ayşen Somunkıran Özagar ile başlattıkları kampanyanın detaylarını konuştuk.

Özagar, 3-4 kişi olarak bu şekilde bir çalışma yürüttüklerini, bu çalışmaya başlarken de bu kadar geniş bir kitleye ulaşabileceklerini tahmin etmediklerini söyledi. Özagar, şu andan platforma Türkiye’nin her yerinden başvurunun geldiğini de belirtti. Hiçbir şekilde finanse edilmediklerinin ve herhangi bir kurumla çalışmadıklarının altını çizen Özagar, gerçekten ihtiyaç sahibi gençlere ulaşabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Platforma başvurarak bilet talep etmek için, başvuran kişinin seçmen kaydının İstanbul’da olması, okul, aile, iş gibi sebeplerle de şehir dışında olması gerekiyor. Platforma demokrasiyolcusu@gmail.com adlı mail adresinden başvuru yapılabiliyor. Bunun yanı sıra platforma, “Demokrasi Yolculuğu” (https://twitter.com/d_yolculugu) adlı Twitter hesabından da ulaşmak mümkün.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.