Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayvan hakları aktivisti Mesut Çal: “Burdur’daki Alıkhane Köpek Barınağı, borçlarından dolayı kapatılmakla karşı karşıya, bakıma muhtaç 170 köpek sokakta kalabilir”

Burdur’a bağlı Yeşilova ilçesinde bulunan ve 170 köpeğin bakımının üstlenildiği Alıkhane Köpek Barınağı, borçlarından dolayı kapatılmakla karşı karşıya.

“Mesut Hoca” olarak da bilinen Mesut Çal, barınaktaki 170 köpeğin yanı sıra, yakın ilçelerdeki diğer sokak hayvanlarıyla da ilgileniyor ve yaklaşık 300 hayvanın bakımına, yiyecek ve klinik masraflarına yetişmeye çalışıyor. Çal, barınağın borcunun altından artık kalkamadığını, bunun hayvan aktivistlerinin desteklerinden ziyade devlet eliyle çözülmesi gereken bir sorun olduğunu, barınağın kapatılmasıyla 170 hayvanın hayatının riske gireceğini anlattı.

Çal, Yeşilova Belediyesi’nin konuyla ilgili herhangi bir sorumluluk almadığını, hatta Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’in kendisinden barınağı şehrin dışına taşımasını istediğini söyledi.

İlçedeki bir kesimin de kendisine bu sebepten tepkili olduğunu söyleyen Çal, “Yeşilovalı olmasaydım beni burada barındırmazlardı, şu an aforoz etmiş gibiler” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.