Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Emel Anne” belgeseli, 12. İstanbul Belgesel Günleri’nde gösterilecek

Gezi protestoları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın hikayesini ele alan “Emel Anne” belgeselinin ilk gösterimi 2 Haziran’da Eskişehir’de yapıldı. “Emel Anne” 12. İstanbul Belgesel Günleri Türkiye Panoraması seçkisinde de gösterilecek. Belgeselin İstanbul’daki gösterimi 16 Haziran Pazar günü Vault34/Yeşilçam Sineması, Beyoğlu/İstanbul’da yapılacak.

Ali İsmail Korkmaz Gezi protestoları sırasında, 2 Haziran 2013 tarihinde aralarında sivil polislerin de olduğu bir grup tarafından dövülerek katledildi. 38 gün komada yaşam mücadelesi veren 19 yaşındaki Ali İsmail, 10 Temmuz 2013 tarihinde hayatını kaybetti. Oğlunun kaybından sonra bir yandan adalet mücadelesine başlayan Emel Korkmaz, bir yandan da oğlunun ismini yaşatmak için onun hayattayken yapmak istediklerini hayata geçirmeye karar verdi.

Bu belgesel Emel Korkmaz’ın; binlerce insanın ona hitap ettiği şekliyle Emel Anne’nin Ali’yi kaybedişinden sonra yaşadıklarının umut ve ilham verici hikayesini anlatıyor.

“EMEL ANNE”

Tür: Belgesel, 53 dk., 2019, Türkiye

KÜNYE:

Yönetmen: Kazım Kızıl

Müzik: Merih Aşkın

İkinci Kamera: Cansu Yıldıran, Çağdaş Erdoğan, Onur Kocatürk, Ateş Alpar

Kurgu Asistanı: Perçem U. Yıldızbaş

İşaret Dili: Gamze Albayrak

Çeviri: Meral Sürgeç

Afiş Fotoğrafı: Nar Photos

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.