Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, Esenyurt’ta: “Bu kadar kadın ve çocuğun olduğu bir miting görmedim. Bir yerde hem kadınlar hem çocuklar varsa orada umut vardır”

Seçime 13 gün kala Ekrem İmamoğlu’nun bugünkü adresi Esenyurt’tu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki halk buluşmasına binlerce Esenyurt’lu katılırken, İmamoğlu hem bölgenin sorunlarına hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki sorunlara dair çözüm önerilerini sıraladı.

Haber: Egemen Gök ve Fırat Fıstık

Ekrem İmamoğlu’nun Esenyurt programı 16.30’da başladı. İki saat boyunca otobüs ile ilçenin her yerini dolaşan İmamoğlu, Esenyurt’ta yoğun sevgi seliyle karşılaştı. Otobüsün önü neredeyse her beş metrede bir kesilirken, 18.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan miting ancak 19.15’te başlayabildi.

“Böyle bir kalabalık görmedim”

İmamoğlu her mitingde olduğu gibi burada da yalnız değildi. Avcılar, Büyükçekmece ve Esenyurt belediye başkanlarının yanı sıra, milletvekilleri de İmamoğlu’nun yanında mitinge katıldı.

Otobüsün üstüne çıkar çıkmaz, daha önce böyle bir kalabalık görmediğini belirten İmamoğlu, “Bu kadar kadın ve çocuğun olduğu bir miting görmedim. Bir yerde hem kadınlar hem çocuklar varsa orada umut vardır” dedi.

Esenyurt neden önemli?

İstanbul’da 31 Mart’ta sandığa gitmeyenlerin en fazla olduğu ilçe Esenyurt’tu. Bu seçimde AKP’den CHP’ye geçen ilçede 100 binden fazla seçmen sandığa gitmemeyi tercih etti.

Kamera-kurgu: Egemen Gök

Mitinge Kürt seçmen damga vurdu

Esenyurt, CHP’nin uzun yıllar sonra ilk kez kazandığı bir belediye. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Kemal Deniz Bozkurt oyların yüzde 51’ini alarak belediye başkanı seçildi ve bunda kuşkusuz ilçedeki Kürt oylarının payı büyüktü. Miting de 31 Mart’ta HDP seçmeninin verdiği desteğin net bir resmini çizdi. Zafer işareti yapanlardan, Kürtçe pankart açanlara, hatta HDP bayrağıyla mitinge katılanlara kadar Kürt seçmenin 23 Haziran’da oluşacak oy tercihinin bir göstergesi oldu.

Mitingde yer alan HDP bayraklarından biri…

Bir diğer önemli faktör ise İmamoğlu’nun eski Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak İstanbul’un üçüncü bölgesine verdiği önem. 23 Haziran seçim çalışmalarına Bağcılar’dan başlayan İmamoğlu’nun en çok gezdiği yerlerin başında Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece gibi ilçeler geliyor. İmamoğlu bugün de Esenyurt’taki miting konuşmasının bir kısmını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorunlarına ayırırken ağırlığı bölgenin yerel sorunlarına verdi. Özellikle gençlerdeki uyuşturucu kullanımı, mülteci, konut ve işsizlik sorunlarına çözümü yine buradan başlatacağının altını çizdi.

“Mülteci sorununu Esenyurt’tan çözeceğiz”

Özellikle mülteci sorunu konusundaki söyledikleri yoğun alkış alan İmamoğlu, Mudanya’da başlayan tartışmalara da değindi: “Biz mülteci hukukunun ne olduğunu bilen insanlarız. Kucaklarız, barınma konusunda destek çıkarız. Kadınların, çocukların mağdur olmaması için çabalarız. Bu konuda koltuk işgal eden bir belediye başkanı olmayacağım. Ulusal ve uluslararası platformlarda anlatacağım. Sadece plajlardan fotoğraf göstererek bu sorun anlatılmaz. Mülteci sorununu anlamak için Esenyurt’a geleceksiniz. Bu sorunu bu kardeşinizle çözeceksiniz.”

İmamoğlu ayrıca, kendisi hakkındaki ‘Pontus’ benzetmelerine de cevap verdi: “Biz, bunları söylerken onlar ne diyor? Ben hak, hukuk, adalet diyorum. Onlar ‘Pontus’ diyor. Ben israf, tasarruf diyorum, onlar ‘Yunan’ diyor. Ben, huzur diyorum, onlar ‘terörist’ diyor. Ben birleşelim diyorum, onlar İstanbul’a ‘Konstantinapol’ diyor. Allah bir avuç insana akıl versin. Allah, 23 Haziran’da bu bir avuç insana akıl verecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.