Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cenk Başlamış ile söyleşi: “Çernobil dizisi nükleer enerjiye sahip olmanın risklerini anlatıyor, komünizm karşıtı propaganda iddialarına katılmıyorum”

Dünyanın en büyük nükleer felaketi olarak kayıtlara geçen, eski Sovyetler Birliği bugünkü Ukrayna sınırları içindeki Çernobil kentinde bulunan nükleer santralde yaşanan kaza, 33 yıl sonra bir Amerikan yapımı dizi ile yeniden çok tartışılır oldu. 21 yıl Moskova’da gazetecilik yapmış olan ve Çernobil’deki kaza ertesinde bölgeye giderek olayın tanıkları ve nükleer santral çalışanları ile konuşan gazeteci Cenk Başlamış ile diziyi değerlendirdik. Birkaç küçük maddi hata dışında olayların aslına uygun şekilde anlatıldığını söyleyen Başlamış, dizinin komünizme karşı kara propaganda amacıyla çekilmiş olduğu iddialarına katılmıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.