Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Kültür-Sanat Rehberi: (18-23 Haziran 2019)

Kültür-sanat etkinliklerinden derlediğimiz haftalık seçkimizi yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta film gösteriminden panele, atölyeden konsere, sergiden tiyatroya, her güne bir etkinlik sizi bekliyor.

(Eğer siz de etkinliklerinizi bu rehberde görmek isterseniz fatima.celik1@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.)

18 Haziran 2019 – Salı

ATÖLYE: “JOSEPHINE BAKER” FİLMİNDE ARŞİV ÇALIŞMASI

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat, Beyoğlu
Saat: 19:00-20:30
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

Arşiv görüntülerinin kullanıldığı Fransa-Belçika ortak yapımı “Josephine Baker: Bir Uyanış Hikâyesi” belgeselini hazırlarken ne tür (ses, fotoğraf, müzik, görüntü) arşivler nerelerde arandı? Arşivlerin telif hakları ne tür sorunları beraberinde getirdi? Kurgu sırasında, Josephine’in subjektif bakışını elde etmek için nasıl bir arşiv kullanımı tercih edildi? Belgeselin yönetmeni Ilana Navaro’nun sunumunu yapacağı bu durum çalışması, belgesel yapım süreçlerinde arşiv kullanımına bir bakış sunuyor.

19 Haziran 2019 – Çarşamba

KONSER: FRANZ FERDINAND

Yer: Zorlu PSM, Levent
Saat: 20:30-00:00
Giriş ücreti: 175 TL & 80 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

Adını öldürülmesi ile Birinci Dünya Savaşı’nı alevlendiren Avusturya-Macaristan Arşidükü Franz Ferdinand’dan alan Glasgow’lu grup, 2000’lerin ve 2010’ların ruhunu rock, dans ve dub ile tanımlıyor. Bu hafta çarşamba günü Zorlu PSM’de dinleyicilerin karşısına çıkacak Franz Ferdinand’dan önceyse Baba Zula sahne alacak.

20 Haziran 2019 – Perşembe

SERGİ: İKİ ARŞİV, BİR SEÇKİ: ARA GÜLER’İN İZİNDE İSTANBUL

Yer: İstanbul Modern, Beyoğlu
Saat: 10:00-20:00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

İstanbul Modern ve Ara Güler Müzesi işbirliğiyle hazırlanan ve iki kurumun koleksiyon ve arşivinden ortaya çıkan bu sergi, kentin 20. yüzyılın ortasından bu yana yaşadığı değişimi ve bu değişimin sonucunda ortaya çıkan kolektif belleğin oluşumunda Ara Güler’in (1928-2018) fotoğraflarının rolünü görünür kılmaya çalışıyor. Sergi, kendini foto muhabiri ve foto muhabirlerini de “tarihi, makinesiyle yazanlar” olarak tanımlayan Güler’in çalışmaları aracılığıyla fotoğrafçının öznelliği ile fotoğraf arasındaki ilişkiyi düşündürmeyi hedefliyor.

21 Haziran 2019 – Cuma

PANEL: 70 YILLIK YURTSUZLUK – FİLİSTİNLİ MÜLTECİLER VE GERİ DÖNÜŞ HAKKI

Yer: Kadir Has Üniversitesi, Fatih
Saat: 14:00-15:30
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

“Bir yıl da sürse, iki yıl da, hatta on yıl da sürse önemli değil, topraklarımıza geri döneceğiz.”

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Filistinli mültecilerin sesini duyurmak ve geri dönüş hakkına dikkat çekmek için “70 Yıllık Yurtsuzluk” adlı bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında bu hafta cuma günü düzenlenecek panelde işgal altındaki Filistin toprakları, Filistinli mülteciler ve geri dönüş hakkı konuşulacak. Panelin konuşmacıları arasında Türkiye’den gazeteci Mete Çubukçu da var. Panel sırasında Türkçe ve Arapça tercüme yapılacak.

22 Haziran 2019 – Cumartesi

SOHBET: ÖZGÜR MUMCU İLE YÜZ YÜZE – Harun Tekin

Yer: Bant Mag. Havuz / Bina, Kadıköy
Saat: 20:00-02:00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

Özgür Mumcu ile YÜZ YÜZE serisinin bu ayki konuğu Mor ve Ötesi grubuyla hayatımıza giren Harun Tekin olacak. Gazeteci ve yazar Özgür Mumcu’nun her ay farklı bir ismi konuk ettiği serinin bu hafta cumartesi akşamı gerçekleşecek on yedinci buluşmasında, Bant Mag. Havuz / Bina’daki sohbete Harun Tekin’in 90’lardan bu yana devam eden müzik yolculuğu ve daha fazlası yön verecek. Sohbetin ardından ise gece, DJ performansıyla devam edecek.

23 Haziran 2019 – Pazar

FİLM: SOLARIS (Tarkovski, 1971)

Yer: SineBU, Boğaziçi Üniversitesi, Etiler
Saat: 19:00-21:45
Giriş ücreti: 7 TL & 17 TL
Biletleri gişeden alabilirsiniz.

Neden gitmeli?

SineBU, bu ay büyük yönetmen Andrey Tarkovski’nin filmlerini beyaz perdeye taşıyor. Bu filmlerin ilki olan SOLARIS, bizleri önce günümüzün alternatif uzantısındaki Dünya ile tanıştırıp ardından alışılagelmiş algının ve düşüncenin bozulduğu gezegen Solaris’e taşıyor. Bu gezegenin yörüngesinde geçen hikaye, kişisel yaşantıyı geride bırakıp bilim adına ileri adım atabilmeye, algılanan gerçekliğin ne zaman kabul edilip ne zaman görmezden gelinebileceğine ve en nihayetinde gözünü ufuklara diken insanın ayaklarının neden yere bastığına dair önemli bir eser.



Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.