Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özlem Akarsu Çelik: “Dün İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında faciadan dönüldü”

Dün akşam İstanbul-Ankara seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Arifiye-Bilecik arasında meydana gelen heyelan nedeniyle saatlerce hizmet dışı kaldı. Trende seyahat eden ve olayı duyuran gazeteci Özlem Akarsu Çelik Medyascope’a konuştu. Çelik, faciadan dönüldüğünü belirtip o anları Medyascope’a anlattı. Devlet Demiryollları ise yaptığı açıklamada aşırı yağış nedeniyle seferlerin 18.45’te durdurulduğunu açıkladı. Açıklamaya tepki gösteren Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “TCDD, hattın 18.45’te kapandığını duyurdu, fakat biz İstanbul’da trene 19.15’te bindik, hat kapalıysa neden biz o saatte hareket ettik.”

Konuyla ilgili konuştuğumuz Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, bir felaketin kıyısından dönüldüğünü söyledi. İklim koşullarının son yıllarda değiştiğini ve yağışların çok daha etkili şekilde meydana geldiğini söyleyen Bektaş, iktidarın da bu durumun farkına vararak pozisyon alması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de son zamanlarda meydana gelen tren kazalarındaki artış endişeleri artırıyor. Son olarak, Ankara ve Çorlu’da meydana gelen kazalarda 34 kişi hayatını kaybetmişti. Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri ise adalet taleplerini dile getirmeye devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.