Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: ABD ordusu İran’ın füze ve roketatar sistemlerine siber saldırı düzenledi

Amerikan basınının istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, ABD ordusu Umman Körfezi’nde iki petrol tankerine düzenlenen saldırıdan sorumlu tuttuğu İran’a siber saldırı düzenleyerek misillemede bulundu. Associated Press’e konuşan iki kaynak, siber saldırıda hedef alınan füze ve roketatarları kontrol eden bilgisayar sistemlerinin zarar gördüğünü ileri sürdü ancak bu bilgi bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Haberlere göre, siber saldırı Başkan Donald Trump’ın onayı ile düzenlendi.

İran’a ait füze bataryaları.

İran geçen hafta hava sahasına giren ABD’ye ait bir insansız hava aracını düşürmüş, ABD Başkanı Trump ise misilleme olarak İran’a düzenlenecek bir hava saldırısı için, böyle bir saldırının 150 kişinin ölümüyle sonuçlanabileceğini öğrendikten sonra, son anda durdurma talimatı verdiğini söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump: “Pazartesi günü uluslararası sularda seyreden insansız hava aracımızı vurdular. Dün gece üç farklı noktaya misilleme saldırısına hazırlanırken kaç kişinin öleceğini sordum. Bir general, ‘150 kişi, efendim’, dedi. Saldırıya 10 dakika kala engelledim…”

Trump dün ise İran’a Pazartesi gününden itibaren bir dizi “büyük” yaptırımı devreye sokacaklarını söyledi. Twitter’dan yazılı beyanda bulunan Trump, bu yaptırımların İran’ın nükleer silah almasını engellemeyi hedeflediğini, Tahran nükleer planlarından vazgeçmediği takdirde de ekonomik baskıyı sürdüreceklerini belirtti.

Trump: “İran nükleer silah sahibi olamaz. Berbat Obama planı altında birkaç yıla nükleer sahibi olma yolundaydılar ve mevcut doğrulama kabul edilemez. Pazartesi günü İran’a yeni büyük yaptırımlar getiriyoruz. O günün gelmesini iple çekiyorum…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.