Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Musa Özuğurlu: “Şam ve Ankara’nın birbirine karşı başarı elde etmeye ihtiyacı var, bu durum iki ülkeyi sıcak çatışmaya sürükleyebilir”

Suriye’nin İdlib vilayetinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 10 numaralı gözlem noktasına saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker hayatını kaybetti, üç asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada saldırıyı Suriye yönetiminin yaptığını duyurdu. 

Saldırının ardından Rusya’nın Ankara Askeri Ataşesi Genelkurmay Başkanlığı’na çağrıldı. Konuyu Gazete Duvar yazarı Musa Özuğurlu ile konuştuk. Özuğurlu “Rusya S-400’ler yüzünden Türkiye’ye İdlib’de alan tanıyor ama Türkiye’nin kararsız kalması ihtimalinde o bölgede harekete geçeceğini hissettirmek istiyor olabilir” dedi. Özuğurlu ayrıca, Şam ve Ankara’nın birbirine karşı başarı elde etmeye ihtiyacı olduğunu, bunun da iki ülkeyi sıcak çatışmaya sürükleyebileceğini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.