Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman: “beIN Sports’un yöneticileri bizim dostlarımız ve haklı oldukları konular var”

Kulüpler Birliği’nin bugün yaptığı toplantının ardından, Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman gazetecilere açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz hafta içi Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play (FFP) talimatnamesine istinaden Orman, “UEFA, FFP kurallarının Türkiye’de de uygulanmasını istiyordu. Bütün verileri biz TFF’ye gönderdik ve böylece lisans talimatı yayımlandı. Kulüplerin endişelerini de TFF’ye ilettik” dedi.

Orman, kulüplerin bankalara olan borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak “Kulüplerin finansal durumları ortada. Bankalarla konuşulan borçların yeniden yapılandırılması süreci kamuoyuna iyi aktarılmadı. O süreç çok kötü yönetildi, çünkü halk tarafından sanki kulüplere para aktarılıyormuş gibi algılandı. Böyle bir şey söz konusu değil. Şu an Türkiye’de finansal bir kriz var ve bankalar da müşterileriyle yapılandırma yoluna giriyor. Bu sadece futbol ile alakalı değil, görüyorsunuz Türkiye’nin büyük grupları da bankalarla borçlarını yapılandırıyor” diye konuştu.

Kulüpler Birliği’nin yayıncı kuruluş beIN Sports ile yarın yapacağı toplantı ile ilgili olarak da Orman şunları söyledi:

“Yayıncı kuruluşla ilgili beIN Sports ve TFF ile yarın görüşeceğiz. Türkiye’de finansal olarak bir kriz var. Yayıncı kuruluşun yöneticileri bizim dostlarımız. Haklı oldukları konular var. Bunları karşılıklı olarak konuşacağız. Detaya girmeye çok gerek yok. Futbolun marka değerini yukarı çıkarma zorunluluğumuz var. Kurlardaki artış kulüpleri sıkıntıya soktu. Herkes temkinli hareket etmek zorunda. Kulüplerin daralması lazım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.