Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin’in Suriye sınırındaki bölgelerinde uzun saplı ekinlere 300 metre yasağı

Mardin Valiliği, Türkiye-Suriye sınırının geçtiği bölgede sınırda aralarında mısır ve ayçiçeğinin bulunduğu uzun saplı ekinlere 300 metre yasağı getirdi.

Sınırdaki güvenlik için getirilen yasak ile ilgili yazı sınırdaki köy muhtarlarına bildirilirken, çiftçiler yasağa tepki gösterdi ve yasağın sınırın sadece Mardin kısmında 36 bin dönümün ekilememesi anlamına geldiğini söyledi. 

Mardin Valiliği’nden üç gün önce Türkiye-Suriye sınırının Mardin ili sınırları bölgesinde geçen yerlerde bulunan köy muhtarlarına bir yazı gönderilerek, sınırın sıfır noktasından 300 metre içeriye kadar olan bölgede uzun saplı ekinlerin güvenlik gerekçesiyle ekilmesinin yasaklandığı belirtildi. Sınırın sıfır noktasındaki arazilerine genelde mısır ve ayçiçeği eken çiftçiler alınan karara tepki göstererek, zarar edeceklerini söylediler. Sınırın geçtiği Mardin bölgesinde alınan yasak ile birlikte yaklaşık 36 bin dönüm arazinin ekilemeyeceğini söyleyen çiftçiler, “Biz genelde bugüne kadar sözkonusu bölgelere mısır ya da ayçiçeği ekerdik. Ancak, Valilik bunu sınır güvenliği gerekçesiyle yasaklıyor. Meyve ağaçları da ekmemiz yasaklanıyor. Burada mağdur olan çiftçiler oldu” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.