Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şair küçük İskender hayatını kaybetti

Türk çağdaş şiirinin önde gelen isimlerinden küçük İskender hayatını kaybetti. 55 yaşındaki küçük İskender bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Gerçek adı Derman İskender Över olan şairin tedavisi Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde devam ediyordu.

Cenazesi 4 Temmuz’da Ortaköy Mecidiye Büyük Camii’den, öğle namazından sonra kaldırılacak.

küçük İskender 1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1980’lerden beri çeşitli dergilerde şiirler, eleştiriler, denemeler yazdı. İlk şiiri Milliyet Genç Sanat Dergisi’nde, İskender Över ismiyle çıktı. Profesyonel olarak 1985’te Adam Sanat dergisinde şiirleri yayımlanmaya başladı.

2000’de Orhon Murat Arıburnu Ödülleri’nde Bir Çift Siyah Deri Eldiven adlı şiir kitabıyla birincilik aldı. 2006’da İskender’i Ben Öldürmedim adlı şiir kitabıyla Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’nü kazandı. 2014’te Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün sahibi oldu. Son kitabı “İkinci Waliz” adıyla yayımlanmıştı. lı kitabı çıktı.

2003 yılında Berlin’de düzenlenen İlk Türk Eşcinseller Kongresi’nde bu konudaki bildirisini okuyan şairin ölümü üzerine Twitter’den çok sayıda mesaj yayınlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.