Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjen Robben kariyerini noktaladığını açıkladı

Kariyerinde sırasıyla Groningen, PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid ve Bayern Münih forması giyen Hollandalı yıldız oyuncu Arjen Robben 35 yaşında kariyerini noktaladığını açıkladı.

Son 10 yıldır Bayern Münih formasını terleten Hollandalı’nın 30 Haziran’da sözleşmesi sona ermişti. 

Robben yaptığı açıklamada “Emeklilik kararı, kariyerimdeki en zor karardı. Son haftalarda çok düşündüm. Kalbim devam et dese de aklım buna izin vermedi. Gerçek şu ki bazı şeyler 16 yaşında olduğu gibi olmuyor” dedi.

Arjen Robben 10 yıldır formasını giydiği Bayern Münih formasıyla 18 kupa kaldırdı.

Hollandalı yıldızın kariyerinde bir Şampiyonlar Ligi, bir UEFA Süper Kupa, 8 Bundesliga, 5 Almanya Süper Kupası, 5 Almanya Kupası, 2 İngiltere Community Shield, 2 İngiltere Premier League, 2 Hollanda Süper Kupası, bir Hollanda Eredivisie ve bir İspanya La Liga şampiyonluğu kazandı.

Robben, Şampiyonlar Ligi’nde attığı 31 gol ile turnuvada en çok gol atan ikinci Hollandalı futbolcuyken, aynı zamanda Bundesliga tarihinde attığı 99 gol ile en fazla gol atan Hollandalı futbolcu ünvanına sahip.

Hollandalı oyuncu 2011 ve 2014 yıllarında Yılın En İyi 11’ine seçilme başarısı gösterdi. UEFA Yılın En İyi Oyuncusu ödülü oylamasında ise 2013 yılında 4. seçilirken, 2014 yılında 3. sırada yer aldı.

Öte yandan Bayern Münih Kulübü de “O her zaman bizden biri” diyerek Robben ile Twitter üzerinden vedalaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.