Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya, ABD’nin Suriye’ye asker gönderilmesi yönündeki talebini reddetti

Alman hükümeti, ABD’nin Suriye’nin kuzeyine asker gönderilmesi yönündeki çağrısını geri çevirdi.

Berlin’de temaslarda bulunan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey‘nin “Almanya’nın kara birliklerinin bizim askerlerimizin yerine kısmen geçmesini istiyoruz” demesinin ardından, Berlin’den “Suriye’ye kara birliği göndermeyi düşünmüyoruz” açıklaması geldi. Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert de, “Suriye’de kara birliğimiz yok ve bunu değiştirmeyi planlamıyoruz” dedi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Seibert, Alman hükümetinin IŞİD karşıtı koalisyondaki mevcut önlemlere “bağlı kalmayı” planladıklarını belirterek, “Bilindiği gibi bu, kara birliklerini kapsamıyor” diye konuştu.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, geçen cuma günü Berlin’de Alman hükümeti temsilcileriyle bir araya gelmiş ve Almanya’dan askeri anlamda daha fazla destek beklediklerini söylemişti. Konuyla ilgili Alman basınına açıklamalarda bulunan Jeffrey, Almanya’ya Suriye’nin kuzeyini kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yardım için askeri eğitimci, lojistik uzmanı ve teknisyen gönderilmesi çağrısı yapmıştı.

Ancak bu açıklamalar, Almanya’da büyük tepki topladı. İktidardaki koalisyonun ortağı olan Sosyal Demokratlar’ın (SPD) üst düzey üyelerinden Thorsten Schaefer-Gümbel, koalisyon hükümetini kastederek, “Bizimle birlikteyken Suriye’de hiçbir Alman kara birliği olmayacak” derken, Yeşiller, Hür Demokratlar ve Sol Parti’den de hükümete, ABD’nin talebini reddetme çağrısı yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.