Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deutsche Bank 18 bin çalışanını işten çıkaracak

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, kapsamlı yeniden yapılandırma planıyla 2022’ye kadar 18 bin çalışanın işten çıkarılacağını açıkladı.

Deutsche Bank tarafından pazar günü yapılan açıklamada, daha çok Londra ve New York’ta gerçekleştirilen hisse senedi alım-satım işinden bankanın çıkacağı belirtildi. Bankanın yılın ikinci çeyreğinde 2.8 milyar euro net zarara uğrayacağı öngörülüyor. Uygulanması planlanan radikal yeniden yapılandırma programıyla üç yıl içinde 18 bin çalışan işten çıkarılacak ve böylece çalışan sayısı 74 bine düşürülecek. İşten çıkarılacak çalışanlara ödenecek kıdem tazminatıyla birlikte yeniden yapılandırmanın maliyetinin 7.4 milyar euroyu bulması bekleniyor. Yine de 2022’ye kadar sabit maliyetlerin 6 milyar ile 17 milyar euro arasında düşmesi planlanıyor.

Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing yeniden yapılandırma planını, “Bankanın yüzyıllardır ihtiyacı olan en önemli değişiklik” olarak tanımladı. Sewing, bu planla birlikte daha müşteri odaklı olmayı ve köklerine dönerek gerçek potansiyellerini ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi.

2018’den beri piyasada değeri 22 milyar eurodan fazla eriyen banka, rakibi Commerzbank’la birleşme görüşmeleri yapıyordu. Görüşmenin sonuçsuz kalmasıyla piyasadaki değeri düşen Deustche Bank zaten ABD Adalet Bakanlığı’nca kesilen cezalar, yönetim değişiklikleri, kara para aklama baskınları, düşük kazanç gibi olumsuz haberlerle gündeme gelmesi sebebiyle zor günler geçiriyordu. Banka, Frankfurt Savcılığı’nca kara para aklama şüphesiyle geçen yıl genel merkezine düzenlenen baskın nedeniyle de iyice prestij kaybetmişti.

Yeniden yapılandırma planı, bankanın kurtuluşu olarak görülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.